Jednostavna i vrlo mekana praznična svinjetina

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Početnik
64
25
131
4
Jednostavna i vrlo mekana praznična svinjetina
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 2
05/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
"I lepo i ukusno - pripremite na ovaj način dimljenu svinjetinu, gosti će dugo govoriti o njoj"

Potrebni sastojci

  • dimljena svinjetina od buta - 2 kom. od po 1 kg
  • lovorov list - 2 kom.
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Komade svinjetine bariti u vodi sa lovorovim listom oko pola sata.

Izvaditi svinjetinu, staviti u posudu za pečenje i poklopiti. Peći oko pola sata na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Svinjetinu rezati na komade debljine oko 1 cm i služiti uz neki sos i/ili salatu.

Za još lepši ukus, u vodu za kuvanje se može dodati nekoliko čenova belog luka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: