Način pripreme
Svinjetina sa krompirom - ko je ne voli! Ovo je klasik, pripremljen na najukusniji način!
Oljuštite i operite krompir i šargarepu.
Krompir isecite na debele trake i poređajte u posudu za pečenje. To može biti đuvečara, lonac ili pleh. Šargarepu i crni luk takođe isečemo na veće komade i dodamo ih u krompir, odvajajući pojedinačne komade luka i dodajući ih u posudu.
Promešajte povrće i pređite na začine za meso. U posebnoj posudi pomešajte sve začine i promešajte.
Meso pospite mešavinom začina tako da bude pokriveno sa svih strana. Ako vam ostane začina, možete ih preliti preko povrća. Dodajte im ulje i promešajte.
Na sredini posude napravimo ležište za meso, a na dnu ostavimo malo krompira na koji postavljamo meso. Nameštamo ga u povrće, oko/ispod njega dodamo čenove belog luka i spremni smo za rernu. Krompiru i svinjetini u đuvečari dodajemo malo crnog vina ili piva za odličan ukus.
Pečemo na 160 stepeni, najmanje 3 sata. Za bolje rezultate, svinjetinu sa krompirom možete peći na nižoj temperaturi (140 stepeni) duže (5-7 sati).
Ovako pripremljen svinjski but postaje veoma ukusan.
Takođe pogledajte naše savete za savršeno pečenje od svinjetine i saznajte šta još možete da skuvate sa svinjetinom.