Način pripreme
Oblikujte file na 4 mala - svaki po 150 g. Od dobijenih parčića napravite šnicle.
Pažljivo ih izlupajte, nemojte da ih kidate /iznutra ka spolja/.
Svaki file namažite pestom i pospite krupnije izrendanim kačkavaljem. Svaki file uvijte u rolat.
Sitno isecite peršun, mirođiju, mladi luk i rukolu.
Razbijte jaja, dodajte prezle, oljušten i izrendan krompir i zelene začine. Začinite solju.
Promešajte i nanesite tanku koricu preko gornjeg dela rolata.
Ugrejte ulje u fritezi ili u doboljno dubokoj posudi, u kojoj mast može da pokrije file.
Ispržite ga u ugrejanoj masti sa koricom na gore, oko 3-4 minuta.
Poređajte ih na ubrus, da se ocedi mast, nakon toga ih poređajte u pleh za pečenje.
Pecite ih u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Skuvajte pirinač u vodu. Ocedite ga, začinite solju, belim biberom i dodajte 50 g maslaca. Promešajte.
Ugrejte preostali maslac i dinstajte povrće oko 10 minuta. Začinite solju.
Rastvorite teleći bujon sa 2 šolje vode. Dodajte maslac i ugrejte dok ne provri.
Pomešajte brašno sa malo vode i tom kašicom zgusnite sos.
Filee servirajte tako što ih isečete i prelijete sosom, a dodatak napravite od pirinča i povrća.
Srećan praznik!