Način pripreme
Klasična Doboš torta za decu - omiljena retro torta!
Za kore:
Mutite jaja sa šećerom dok smesa ne pobeli.
Dodajte sveže mleko, ulje.
Izmutite vrlo dobro.
Amonijačnu sodu rastvorite u sirćetu i dodaje smesi.
Pomešajte sodu i vanilu u brašnu.
Napravite udubljenje u brašnu u koji sipajte smesu.
Umesite srednje tvrdo testo.
Podelite ga na 4 kugle.
Svaku kuglicu razvucite u oblik i veličinu kalupa za torte.
Svaku domaću koru za torte pecite u kalupu za torte, koji podmazan uljem i brašnom oko 20 minuta na 160 stepeni.
Za krem:
Pržite brašno sa masnoćom.
Dodajte mleko i neprestano mešajte da ne bi stvorile grudvice.
Dodajte šećer.
Zatim dodajte žumanca i rum.
Promešajte vrlo dobro.
Kore za Doboš tortu prelijte sa malo svežeg mleka i zalepite ih pripremljenim kremom.