Način pripreme
Recept počinjemo sa korom. Ova smesa nam je dovoljna za dve kore. Umutiti mikserom jaja i šećer, pa kad umutimo penasto dodamo brašno sa praškom za pecivo.
Umutimo opet i dodamo mlevene lešnike, pa špatulom izmešamo. Obložiti pleh papirom za pečenje pa izliti ili pola smese ili celu, jer možete koru da podelite na dva dela ili da pečete iz dva puta. Ako sipate celu smesu pecite je na 220 stepeni 20 minuta.
Dok se peče kora pravimo prvi fil. Umutimo slatku pavlaku u šlag, pa joj dodamo borovnice i nastavimo sa mućenjem, još koji minut, pa dodajemo krem sir i šećer u prahu. Mutiti još 2-3 minuta.
Nakon prve kore pravimo drugu koru.
U posudu stavimo žumanca i šećer pa ih umutimo, pa naspemo ekstrakt vanile, brašno i polovinu mleka i izmutimo. Ostatak mleka stavimo u šerpicu da provri pa skinemo sa vatre i dodamo smesu koju smo već umutili. Promešamo sve pa opet stavimo na blagu vatru i mešamo stalno koji minut.
Kad se zgusne skinemo sa vatre, dodamo maslac i mutimo par minuta. Ostaviti da se ohladi. Koru izvadimo iz rene podelimo na pola i prelijemo mlekom.
Umutiti slatku pavlaku u šlag kako bi njom prekrili tortu.
Kad smo kore i filove spremili krecemo sa sklapanjem torte. Prvo stavite koru, pa ljubičasti fil, pa opet koru pa žuti fil, a preko njega šlag koji smo umutili. Ostaviti da se stvrdne koji sat.