Način pripreme
Komade lososa bez kože blago posoliti i pobiberiti. Peći na dobro zagrejenom i premazanom mašću tučanom tiganju sa svake strane oko 3-4 minute.
U šolji pomešati jednu kašicu kukuruznog skroba sa malo pavlake za kuvanje i dobro izmešati. Potom dodati ostatatak pavlake, senf i med.
U manjoj posudi propržiti seckani beli luk. Dosuti pileći bujon i kada provri kuvati oko 3-5 minuta. Još jednom promešati pripremljenu smesu pavlake i usuti u posudu. Kuvati na laganoj vatri minut-dva da se blago zgusne, skloniti sa vatre i dodati seckani peršun. Služiti toplo.
Posudu za pečenje premazati kašikom masti. U drugoj posudi izmešati očišćen krompir isečen na željene komade sa kašikom masti, parmezanom, ruzmarinom i vegetom.
Prebaciti u posudu za pečenje i peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Na polovini vremena okrenuti krompir i promešati.