Tikvice sa mladim krompirom u rerni

14/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Aromatičan prolećni predlog za jelo, koji ćete sa zadovoljstvom usvojiti "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 480
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se dobro opere, krompir se seče na debele kriške, ne ljušti se i kuva se u posoljenoj vodi da omekša, posle se procedi.

Tikvice se seku na krugove i prže se dok ne porumene. U tiganju se zagrevaju 2-3 kašike ulja, zaprže se luk i beli luk sitno isečeni dok ne postanu zlatasti, sipa se narendan paradajz, paradajz pire i naliva se voda.

Začinjava se solju, šećerom, majčinom dušicom, bosiljkom i biberom. Kuva se 3-4 minuta i sklanja se sa ringle. Pomešaju se paradajz sos i namrvljeni sir.

U posudi od 23 cm sipaju se tri kutlače paradajz sosa, poređa se odozgo oceđen krompir, posipa se prstohvatom soli i preliva se sosom.

Odozgo se poređaju tikvice, sos, narendan kačkavalj, dok se veći deo odvaja za odozgo. Sledi namrvljen skuvani krompir, sos i kačkavalj.

Zapeče se u rerni na 170 stepeni 20 minuta, dok je poslednjih pet minuta sa ventilatorom. Servira se s grančicom svežeg bosiljka i belim lukom. Ukusno i letnje, za laku večeru ili ručak!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar