Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa mladim krompirom u rerni

Piletina sa mladim krompirom u rerni

Piletina sa mladim krompirom u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Fali samo jedna čaša hladnog piva uz ovo perfektno jelo"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • krompir - 700 g, mlad
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • crni luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • kari
  • so
  • biber
  • origano
  • peršun
  • kumin
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svaki batak operite i nasecite na 3 dela. Krompir operite i lagano ostružite koru, pa ih nasecite na veće komade. Luk naseckajte na sitno, a šargarepu na polovine kolutova.

Meso posolite i pospite karijem i biberom. Upržite meso u zagrejanom ulju dok ne pobeli i izvadite ga u tanjir.

U istoj masnoći upržite luk, a nakon 1-2 minute dodajte šargarepu i krompir. Posolite i dodajte biber, origano i kumin.

Dodajte paradajz pire, alevu papriku, promešajte dobro i sipajte vruću vodu. U široki pleh rasporedite meso, a između njega sipajte povrće.

Pospite peršunom i pecite dok voda ne ispari i ostane malo sosa ili masnoće. Poslužite jelo posuto sitno naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: