Način pripreme
Prvo napravite ćuftice. U posudu stavite mleveno meso, krišku hleba, prethodno potopljenu u vodu i oceđenu, jaje, narendani luk, začine i so po ukusu.
Dobro umesite smesu i napravite ćuftice srednje veličine.
U šerpi zagrejte ulje i u njemu dinstajte 5-6 minuta sitno seckani luk i narendanu šargarepu. Dodajte brašno i alevu papriku.
Dinstajte oko 2 minuta i dodajte narendani paradajz i crveno vino.
Začinite biberom, ubacite listove lovora i bujon od povrća.
Sve dobro promešajte i dodajte toplu vodu. Dodajte soli po ukusu i u ovako pripremljenu janiju dodajte ćuftice.
Poklopite posudu i kuvajte janiju na tihoj vatri oko 30 minuta.
Poslužite janiju od luka sa ćufticama posutu sitno seckanim svežim peršunom.