Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Janija od luka sa ćufticama

Janija od luka sa ćufticama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Janija od luka sa ćufticama
Fotografije: Gergana Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Aromatična i jednostavna janija od luka sa ćufticama"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 750 g
  • hleb - 1 kriška
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • za janiju
  • luk - 4 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 2 kašike
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • crveno vino - 50 ml
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • voda - 1200 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite ćuftice. U posudu stavite mleveno meso, krišku hleba, prethodno potopljenu u vodu i oceđenu, jaje, narendani luk, začine i so po ukusu.

Dobro umesite smesu i napravite ćuftice srednje veličine.

U šerpi zagrejte ulje i u njemu dinstajte 5-6 minuta sitno seckani luk i narendanu šargarepu. Dodajte brašno i alevu papriku.

Dinstajte oko 2 minuta i dodajte narendani paradajz i crveno vino.

Začinite biberom, ubacite listove lovora i bujon od povrća.

Sve dobro promešajte i dodajte toplu vodu. Dodajte soli po ukusu i u ovako pripremljenu janiju dodajte ćuftice.

Poklopite posudu i kuvajte janiju na tihoj vatri oko 30 minuta.

Poslužite janiju od luka sa ćufticama posutu sitno seckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: