Način pripreme
U posudi pomešamo pavlaku i mleko. Podelimo na 3 dela.
U čaši sa svežim mlekom rastvaramo 1 kesicu želatina. Prebacujemo jedan deo u kaserolu, dodajemo 1/3 šećera i kakao. Stavljamo na vatru da se ugreje dok ne provri.
Skidamo sa vatre i dodajemo mrvljenu crnu čokoladu i želatin, mešamo dok se sve ne rastvori i dok ne dobijemo lepu homogenu i čokoladnu smesu.
Sameljemo keks sitno. Pomešamo sa mlevenim orašastim plodovima. Prebacujemo u kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju, prečnika 24 cm.
Dodajemo rastopljeni maslac i mešamo, nakon toga ravnomerno rasporedimo po dnu posude, pritiskamo lagano rukom da se oblikuje kora.
Stavljamo na kratko u frižider da se stegne.
Drugi i treći sloj čokolade pravimo kako je napravljen prvi čokoladni sloj.
Nakon svakog sloja stavljamo u frižider da se stegne. Na kraju dodajemo sveže ili već odmrznuto voće, prelivamo ih želatinom.
Voćnu tortu pravimo u dubokom kalupu sa dnom koje se skida. Nakon što se stegne, izvadimo je.
Voćna torta tri čokolade je gotova.