Način pripreme
Sameljite keks u blenderu na fine mrvica. U odgovarajućoj posudi ih pomešajte sa zapečenim i samlevenim lešnicima i dodajte kokosovo brašno i šećer u prahu. Promešajte i dobro pomešajte sa rastopljenim maslacem i svežim mlekom.
Dobijenu koru razvucite u pleh, sa pokretnim dnom i dobro poravnajte. Stavite pleh u frižider da se stegne, dok pripremate filove.
Filovi se pripremaju jedan nakon drugog, prvi je sa Braon čokoladom. Na pari ugrejte pavlaku i pomešajte sa izmrvljenom mlečnom čokoladom. Neprestano mešajte dok se ne dobije homogena smesa i sipajte šećer i toplo mleko.
Skinite sa vatre da se ohladi i dodajte prethodno rastopljen želatin, koji je nabubrio. Mešajte dok se ne pomešaju. Sipajte smesu preko kore od keksa i stavite u rižider na 45 minuta - 1 sat, da se stegne i da mogu odozgo da se sipaju drui ilovi, Po želji svaki il pospite kakaom.
Nakon 45 minuta se na isti način priprema Bela čokolada, sipa se, torta se ponovo stavlja u frižider na 45 minuta i priprema se fil Crna čokolada. Važno je da se svaki fil dobro stegao, pre nego što sipate sledeći.
Kad sipate i poslednji fil, stavite celu tortu Tri boje čokolade u rižider na 4-5 sati da se dobro stegne. Izvadite i skinite ivice kalupa. Napravite ukras od voća, šlaga ili prelijte rastopljenom čokoladnom kuvertirom.