Torta Tri boje čokolade

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Torta Tri boje čokolade1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Pripremili smo ovu jedinstvenu tortu, koja, osim što je ukusna, mnogo oraspoložava"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 100 g, obični sa kakaom
  • lešnici - 50 g ili drugi orašasti plodovi
  • kokos - 2 supene kašike, kokosovo brašno
  • maslac - 70 g
  • sveže mleko - 5 supenih kašika
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • kakao - 1/2 kašičice, prirodan
  • za fil Mlečna čokolada
  • čokolada - 200 g, mlečna
  • pavlaka - 160 ml
  • sveže mleko - 240 ml
  • šećer - 60 g
  • voda - 100 ml
  • želatin - 1 kesica
  • za fil Bela čokolada
  • čokolada - 200 g, bela
  • pavlaka - 160 ml
  • sveže mleko - 240 ml
  • šećer - 60 g
  • voda - 100 ml
  • želatin - 1 kesica
  • za krem Crna čokolada
  • čokolada - 200 g (70%)
  • pavlaka - 160 ml
  • sveže mleko - 240 ml
  • braon šećer - 100 g
  • voda - 100 ml
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks u blenderu na fine mrvica. U odgovarajućoj posudi ih pomešajte sa zapečenim i samlevenim lešnicima i dodajte kokosovo brašno i šećer u prahu. Promešajte i dobro pomešajte sa rastopljenim maslacem i svežim mlekom.

Dobijenu koru razvucite u pleh, sa pokretnim dnom i dobro poravnajte. Stavite pleh u frižider da se stegne, dok pripremate filove.

Filovi se pripremaju jedan nakon drugog, prvi je sa Braon čokoladom. Na pari ugrejte pavlaku i pomešajte sa izmrvljenom mlečnom čokoladom. Neprestano mešajte dok se ne dobije homogena smesa i sipajte šećer i toplo mleko.

Skinite sa vatre da se ohladi i dodajte prethodno rastopljen želatin, koji je nabubrio. Mešajte dok se ne pomešaju. Sipajte smesu preko kore od keksa i stavite u rižider na 45 minuta - 1 sat, da se stegne i da mogu odozgo da se sipaju drui ilovi, Po želji svaki il pospite kakaom.

Nakon 45 minuta se na isti način priprema Bela čokolada, sipa se, torta se ponovo stavlja u frižider na 45 minuta i priprema se fil Crna čokolada. Važno je da se svaki fil dobro stegao, pre nego što sipate sledeći.

Kad sipate i poslednji fil, stavite celu tortu Tri boje čokolade u rižider na 4-5 sati da se dobro stegne. Izvadite i skinite ivice kalupa. Napravite ukras od voća, šlaga ili prelijte rastopljenom čokoladnom kuvertirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: