Način pripreme
Jagnjeća plećka se opere dobro i posoli se, tako stoji bar jedan sat. Nakon toga u posudicu stavljamo 2-3 kašike aleve paprike, biber i ulje, mešamo dobro i ovom smesom mažemo plećku dobro i stavljamo je u odgovarajuću posudu za pečenje.
Sečemo zelene začine na ne mnogo sitno, ostavljajući jednu celu grančicu selena.
Isečeni luk, beli luk, nanu i selen posipamo preko jagnjetine i sa strane.
Dodajemo vodu tek toliko da napunimo polovinu posude i dodajemo još malo masnoće u vodu i odozgo preko jagnjeće plećke. Na kraju stavljamo jednu celu grančicu selena preko mesa i pokrivamo folijom.
Pečemo jagnjetinu na 150 stepeni oko 4 sata, možda će biti potrebno i više, procenite. Nakon što je meso gotovo sklanjamo foliju da se zapeče.
Budući da je sos pečene jagnjetine pod folijom vodenast, prepuručujemo da ga odvojite kutlačom u jednu šerpu i da zagusnete brašnom.
Kada servirate stavljajte pečenu jagnjetinu i prelivajte sosom.
Nek vam je slatko!