Način pripreme
Odvojte žumanca od belanaca.
Žumanca pomešajte sa trećinom šećera, vanilom i jednom ampulom esencije limuna. Stavite na paru i mešajte često. Čim se dobije vazdušast krem, isključite ringlu, ali ostavite posudu na njoj.
Belanca umutite sa preostalim šećerom i sokom od dva limuna u gust i beli krem.
Dodajte ga u žumanca i ponovo provucite kroz paru oko 5 minuta. Mešajte dok se dva krema potpuno ne sjedine. Isključite ringlu i odvojte krem sa strane.
U odvojenoj posudi pomoću miksera umutite pavlaku za kuvanje.
Silikonskom špaulom dodajte u prvi krem i lagano mešajte. Potrudite se da ne spadne obim musa.
Jagode operite i isecite im drške. Isecite ih na parčiće.
U posudice za krem sipajte do polovine mus, odozgo stavite red jagoda. Sledi red musa i odozgo ponovo parčići jagoda.
Mus od limuna sa jagodama stavite u frižider da se stegne pre nego što ga servirate.