Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Moja fantastična piletina na lovački način

Moja fantastična piletina na lovački način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Moja fantastična piletina na lovački način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
10/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Ukusno meso sa još ukusnijim sosom. Uživajte!"

Potrebni sastojci

  • pileći bujon - oko 1500 ml
  • paradajz pire - 400 g
  • kobasica - 300 g, začinjena
  • paprika - 4 komada
  • pileće meso - 900 g, bataci ili mali bataci
  • celer - 1 stabljika
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 6 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • lovorov list - 2 komada
  • crveno vino - 250 - 300 ml (može i roze)
  • ulje - 90 ml
  • maslac - 15 - 20 g
  • peršun - 4 - 5 svežih stabljika
  • ljuta paprika - 2 komada
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • šećer - 1 prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće i naseckajte ga. Šargarepu naseckajte na kolutove, celer, beli luk i crbni luk iseckajte na sitne komade, a papriku na krupnije kockice. Pažljivo očistite pečurke i naseckajte ih na tanke kriške.

Meso operite i osušite. Batake propržite na jakoj vatri sa malo ulja da ih zapečatite i ostavite ih na stranu. Ako koristite svežu kobasicu za pripremu ovog jela, najbolje je da i nju ispržite na kratko da je zapečatite. Kobasicu nasecite na kolutove.

U istoj masnoći, u kojoj ste pržili piletinu i kobasicu, ispržite sitno seckani crni i beli luk, a kasnije dodajte šargarepu i celer.

Promešajte i dodajte prstohvat soli i lovorov list. Nakon desetak minuta dodajte peršun, maslac i pečurke. Pržite još 2-3 minuta.

Dodajte vino u povrće. Promešajte da ispari alkohol - oko 3-4 minuta. Onda dodajte paradajz pire i alevu papriku. Začinite prstohvatom šećera i dodatno posolite. Vratite piletinu u povrće i sipajte pileći bujon, toliko da pokrijete sve.

Kuvajte ovo janiju oko 40 minuta u poklopljenoj posudi, na ne previše jakoj vatri.

Poslužite ovu pileću janiju toplu i pospite ga svežim peršunom i sitno seckanom ljutom paprikom.

Moja fantastična piletina na lovački način je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: