Način pripreme
Očistite povrće i naseckajte ga. Šargarepu naseckajte na kolutove, celer, beli luk i crbni luk iseckajte na sitne komade, a papriku na krupnije kockice. Pažljivo očistite pečurke i naseckajte ih na tanke kriške.
Meso operite i osušite. Batake propržite na jakoj vatri sa malo ulja da ih zapečatite i ostavite ih na stranu. Ako koristite svežu kobasicu za pripremu ovog jela, najbolje je da i nju ispržite na kratko da je zapečatite. Kobasicu nasecite na kolutove.
U istoj masnoći, u kojoj ste pržili piletinu i kobasicu, ispržite sitno seckani crni i beli luk, a kasnije dodajte šargarepu i celer.
Promešajte i dodajte prstohvat soli i lovorov list. Nakon desetak minuta dodajte peršun, maslac i pečurke. Pržite još 2-3 minuta.
Dodajte vino u povrće. Promešajte da ispari alkohol - oko 3-4 minuta. Onda dodajte paradajz pire i alevu papriku. Začinite prstohvatom šećera i dodatno posolite. Vratite piletinu u povrće i sipajte pileći bujon, toliko da pokrijete sve.
Kuvajte ovo janiju oko 40 minuta u poklopljenoj posudi, na ne previše jakoj vatri.
Poslužite ovu pileću janiju toplu i pospite ga svežim peršunom i sitno seckanom ljutom paprikom.
Moja fantastična piletina na lovački način je gotova.