Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Hačapuri»Ukusan hačapuri sa jajetom i kačkavaljem

Ukusan hačapuri sa jajetom i kačkavaljem

NikiNiki
Guru
558793k148
Ukusan hačapuri sa jajetom i kačkavaljem
Fotografije: Niki
1 / 5
11/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukus ovog gruzijskog nacionalnog jela hačapuri je zaista neverovatan"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 500 g
  • mleko - 400 ml, toplo
  • maslac - 2 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 2 kašičice, suvi
  • Nadev
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 300 g
  • jaja - 5 komada
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo brašno sa nabrojanim sastojcima. Uvijamo krpom i ostavljamo da naraste.

Naraslo testo podelimo na 4 lopte. Oformimo čamce.

U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje u poređamo čamce. Ostavljamo ih 15 minuta.

Spremamo nadev od narendanog sira, kačkavalja, jednog jajeta.

Punimo čamce nadevom i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12-15 minuta.

Izvadimo hačapuri, pravimo udubljenje po sredini, stavljamo grudvu maslaca i razbijamo po jedno jaje.

Pečemo još 4-5 minuta.

Ukusan hačapuri sa jajetom i kačkavaljem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: