bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Miš-Maš»Moja leskovačka mućkalica

Moja leskovačka mućkalica

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
265
635
21
Moja leskovačka mućkalica
Fotografije: Gordana Danilov
18/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
"Savršena ideja kako da iskoristite preostalo meso sa roštilja"

Potrebni sastojci

  • meso sa roštilja - 500 g (svinjski vrat, ražnjići, dimljena vešalica, slanina)
  • luk - 3 veće glavice
  • paprika - 4 - 5 kom., sveže, pečene ili zamrznute
  • paradajz - 3 - 4 kom., svež ili pelat
  • goveđa kocka - 2 kom.
  • ljuta tucana paprika
  • svinjska mast - domaća, ili ulje za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati. Paprike iseckati na kockice. Paradajz usitniti. Meso iseći na manje komade.

Na zagrejanoj masnoći propržiti luk da zastakli. Uz dolivanje po malo vode, dinstati da se skoro istopi.

Pomeriti luk u stranu, dodati papriku, propržiti par minuta, zatim umešati usitnjeni paradajz sa sokom i mesnu kocku.

Kada skoro sva tečnost ispari u mućkalicu dodati meso, naliti vodom da ogrezne i dinstati da se povrće i meso potpuno sjedine.

Doterati ukus i kada višak tečnosti ispari, skloniti sa vatre i ostaviti leskovačku mućkalicu par minuta da odmori.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: