Način pripreme
Očistite karfiol i podelite na ružice.
Skuvajte 5 minuta u posoljenoj vodi.
Izvadite iz vruće vode, potopite u hladnu vodu, izvadite i ostavite da se dobro ocedi i ohladi.
Ohlađen karfiol isecite na veoma sitne parčiće.
Stavite u posudu, izgnječite viljuškom, jednostavno je kada omekšaju ružice karfiola.
Dodajte jaje, peršun, 4 čena gnječenog belog luka, pola male glavice luka (isečenog sitno), so i biber po ukusu i sve dobro promešajte.
Zagrejte rernu. Napravite ćuftice od karfiola i poređajte u posudu za pečenje, prelijte svinjskom mašću ili maslacem (sa svinjskom mašću su božanstvene).
Pecite dok se ne zarumene. Neverovatno su ukusne!
Rumenije keto ćuftice od karfiola bez brašna na slici su sa mašću, a druge su sa maslacem.