Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečene kruške sa šećerom, cimetom i maslacem

Pečene kruške sa šećerom, cimetom i maslacem

Biserka JosifovaBiserka Josifova
Šegrt
346153
Pečene kruške sa šećerom, cimetom i maslacem
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Desert, spremljen za par minuta, o kome će svi dugo pričati"

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 - 5 komada
  • šećer - 3 - 4 kašičice
  • cimet - po ukusu
  • maslac - 60 - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške se iseku na kriške po dužini. Pažljivo se očiste od semenki i stavljaju se u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Svaka se posipa sa malo šećera i cimeta, mažu se maslacem

Tako začinjene kruške se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne dobije zlatasta preplanulost.

Pečene kruške se serviraju sa kuglom sladoleda po želji.

Pečene kruške sa šećerom, cimetom i maslacem su mnogo ukusne u jednostavne za spremanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: