Mešana čokoladna torta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Mešana čokoladna torta
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 2
12/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
"Mnogo toga možemo da pomešamo, ali nikada nećemo pogrešiti sa ovom mešanom čokoladnom tortom"

Potrebni sastojci

  • čajni keks - 2 pakovanja, kakao
  • maslac - 125 g
  • jabuka - 1 komad
  • prirodna čokolada - 60 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • Za glazuru
  • prirodna čokolada - 100 g
  • kisela pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje da ostane u krupnijim parčićima.

Maslac i čokolada se zagrevaju na pari, pomešaju se sa narendanom jabukom i kiselom pavlakom.

Smesa se sipa u keks i meša se veoma dobro. Prebacuje se u kalup za tortu, pritiska se i zagladi se.

Prirodna čokolada se topi na pari.

Pomeša se sa kiselom pavlakom, meša se da se homogenizuje i čokoladna torta se pokriva čokoladnom glazurom.

Ostavlja se u frižideru 5-6 sati.

Mešana čokoladna torta je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: