Način pripreme
Banane plantain pripremamo na sledeći način: oljuštite banane, pa ih isecite na kolutove i stavite ih u dublju posudu. Posuti preko banana so, đumbir u prahu, luk u prahu, žuti šećer, so, čili u prahu i pomešati sve.
U malu šerpicu staviti ulje i sačekati da se ulje zagreje. U vrelo ulje ubacivati jedan po jedan krug bananae i pržiti sa obe strane. Vaditi na ubruse da se ocedi.
Hobotnicu pripremamo na sledeći način: hobotnicu očistimo pa stavimo da se kuva sat-dva. Kada je gotova, propržitmo je par minuta na maslacu.
Ljuti sos pripremamo na sledeći način: luk isečemo, pa propržimo kratko na tihoj vatri na maslinovom ulju. Paradajz oljuštimo i isečemo na kockice, pa pospemo začinima. Dinstati desetak minuta.
Oradu pripremamo na sledeći način: oradu očisitimo, prelijemo maslinovim uljem i začinima, zasečemo sa strana pospemo začinima. Stavimo ribu na pekarski papir, pekarski papir stavimo na rešetku pa u rernu na 200 stepeni prvi 15 minuta. Zatim10 minuta peći na 250 stepeni sa obe strane.
Skuvamo basmati pirinač prema upustvu na pakovanju i sve zajedno serviramo na tanjir.