Način pripreme
Praziluk sitno naseckamo.
Šargarepe narendamo na rende.
U tiganj stavljamo mast i ostavljamo da se istopi.
Kada je gotova, sipamo praziluk i šargarepe i ostavljamo da se proprži na otprilike minutu u zagrejanom ulju.
U njih dodajemo mleveno meso i pirinač, tako što ostavljamo da se prži otprilike 5-6 minuta.
Periodično mešamo dok ne postane staklast.
Posipamo alevom paprikom i sipamo vrelu vodu.
Prethodno smo ogulili i naseckali paradajz na kockice i njega dodajemo.
Posolimo i sve dinstamo na tihoj vatri dok pirinač Basmati ne upije tečnost.
Na kraju posipamo začinima, a to su čubar i sitno naseckan celer i peršun.
Od kisele glavice kupusa oblikujemo listove kupusa, tako što u svaki stavljamo po 1-2 supene kašike nadeva, nakon čega uvijamo sarme.
U šerpu stavljamo listove glavice kupusa, po njima ređamo sarme.
Sipamo jednaku količinu čorbe od kupusa i vruću vodu, koliko je potrebno da pokrijte sarme.
Pritiskamo tanjirom i stavljamo na ringlu.
Sarme sa pirinčem Basmati su gotove.