Zimski miš-maš

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Zimski miš-maš
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
10 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Obožavamo miš-maš - možemo da ga jedemo tokom svake sezone i neće nam nikada dosaditi"

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 tegla, pečene crvene paprike
  • paradajz - 2 - 3 komada, na sitno, iz konzerve ili 4 kašike paradajz pire
  • jaja - 2 komada
  • sir - 100 g
  • voda - 1 šolja
  • brašno - 2 kašike
  • ulje
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprika se oljušti i iseče na zalogaje. Paradajz se iseče na sitno.

U šerpu se na dno stavlja ulje i zaprži se paprike. Dodaje se aleva paprika i dodaje se paradajz i sipa se voda. Ostavlja se sa zatvorenim poklopcem da vri oko 10 minuta.

U odvojenoj posudi se umute jaja zajedno sa brašnom i izmrvi se sir. Sve to se sipa u papriku i meša se dobro.

Na kraju se dodaje so po ukusu i vaš zimski miš-maš je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: