bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Medeni integralni kolači

Medeni integralni kolači

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Medeni integralni kolači
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 5
15/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema17 min.
Kuvanje13 min.
Ukupno30 min.
Porcije15
"Nemojte zaboraviti da prelijete vaša medenjake čokoladom istopljenom na pari za još savršeniji ukusan završetak"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Sameljite u blenderu ovsene pahuljice ne pretvarajući ih u brašno, već ih jednostavno usitnite na male ljuspe, parčiće.

2. Pomešajte suve sastojke - integralno brašno, samlevene ovsene pahuljice, prstohvat soli i prašak za pecivo.

U njih isecite maslac, isečen na parčiće - treba da je hladan i tvrd.

3. Utrljajte prstima dok se ne stvore sitne mrvice.

4. Sipajte med i mleko i zamesite homogeno integralno testo. Ako vam se lepi pospite još brašna.

5. Kidajte i oblikujte loptice manje od oraha. Spljeskajte ih i stavite u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje (zauzeće vam dve posude).

6. Ispecite integralne kolače 12-13 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

7. Nakon što se ohlade, medeni integralni kolači su gotovi. Ali da biste ih učinili još ukusnijim, po želji isotpite na pari ili veoma slaboj vatri 80 g crne čokolade sa dve-tri kašike vode. Poprskajte ohlađene medenjake i ostavite čokoladu da se stegne, pre nego što servirate.

Nek vam je slatko uz ove ukusne medenjake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: