Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Čokoladna jaja sa Baileis-om i sladoledom

Čokoladna jaja sa Baileis-om i sladoledom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Čokoladna jaja sa Baileis-om i sladoledom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
15/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Očarajte svoje goste za vreme praznika ovim fantastičnim čokoladnim jajima"

Potrebni sastojci

  • čokoladna jaja - 2 komada, velika (možda i više)
  • bela čokolada - 1 komad
  • baileis - 50 ml /ili liker po želji/
  • sladoled od vanile
  • za ukras
  • čokoladna jaja - mala
  • cigare
  • jagode
  • čokoladne mrvice
  • mlečna čokolada - topljena / za preliv /
  • bademi - iseckani, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Potrebna su vam čokoladna jaja (šuplja iznutra), koja možete pronaći u velikim lancima prodavnica, posebno oko Uskrsa. Pažljivo odlomite vrh jaja.

Otopite belu čokoladu na pari. Stavite u kesu, isecite ćošak i formirajte gnezdo od čokolade na papiru za pečenje. Pustite da se stvrdne i stavite jaja u gnezdo.

U blenderu izmutite Baileis liker sa sladoledom od vanile. Sipajte u jaja ovu smesu.

Na vrh stavite sladoled i ukrasite malim čokoladnim jajima, cigarama, jagodama, čokoladnim mrvicama ili onim što volite.

Stavite po slamku. Prelijte rastopljenom mlečnom čokoladom (može i tamnom, po želji) i pospite seckanim bademom.

Čokoladna jaja sa Baileis-om i sladoledom odličan su desert za Uskrs ili bilo koji drugi praznik gde želite da očarate sve goste!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: