Način pripreme
Potrebna su vam čokoladna jaja (šuplja iznutra), koja možete pronaći u velikim lancima prodavnica, posebno oko Uskrsa. Pažljivo odlomite vrh jaja.
Otopite belu čokoladu na pari. Stavite u kesu, isecite ćošak i formirajte gnezdo od čokolade na papiru za pečenje. Pustite da se stvrdne i stavite jaja u gnezdo.
U blenderu izmutite Baileis liker sa sladoledom od vanile. Sipajte u jaja ovu smesu.
Na vrh stavite sladoled i ukrasite malim čokoladnim jajima, cigarama, jagodama, čokoladnim mrvicama ili onim što volite.
Stavite po slamku. Prelijte rastopljenom mlečnom čokoladom (može i tamnom, po želji) i pospite seckanim bademom.
Čokoladna jaja sa Baileis-om i sladoledom odličan su desert za Uskrs ili bilo koji drugi praznik gde želite da očarate sve goste!