Način pripreme
Izrendajte luk i beli luk u mleveno meso. Iscedite u njih listove svežeg peršuna.
Stavite so i začine i lepo promešajte mleveno meso. Ostavite na 2 sata u frižideru.
Izrendajte kačkavalj, a slaninu iseckajte na sitne kockice. To će biti nadev vaše ukusne šarplaninske pljeskavice.
Uzmite jednu porciju začinjenog mlevenog mesa, malo veću količinu koja može da stane u zatvorenu šaku.
Namažite ruke uljem i stavite na dasku lli sloj streč folije i spljeskajte na tanku pljeskavicu. Preko rasporedite kačkavalj i slaninu i odozgo pokrijte drugim slojem na isti način oblikovano mleveno meso.
Lepo učvrstite ivice da ne izlazi nadev.
Po ovoj metodi oblikujte i preostale pljeskavice dok ne potrošite sastojke.
Pecite na jakoj vatri sa obe strane, ne previše, da ne zagore. Najbolje da pečete na roštilju sa ćumurom, ali možete i na električnom, iako postoji razlika u ukusu.
Servirajte pljeskavice sa kačkavaljem i svežom salatom ili krompirićima.
Prijatno!