Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Pljeskavice»Ukusna šarplaninska pljeskavica

Ukusna šarplaninska pljeskavica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ukusna šarplaninska pljeskavica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Sveža salata ili krompirići - vi birate koji je prilog odgovarajući za ovu pljeskavicu"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg (teleće/svinjsko 60/40)
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 1/2 glavice
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • biber - 1 kašičica ili po ukusu, sitno samleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kačkavalj - 100 g
  • so - 2 kašičice, ravne ili po ukusu
  • slanina - 100 g, dimljena
  • slanina - za premazivanje roštilja
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte luk i beli luk u mleveno meso. Iscedite u njih listove svežeg peršuna.

Stavite so i začine i lepo promešajte mleveno meso. Ostavite na 2 sata u frižideru.

Izrendajte kačkavalj, a slaninu iseckajte na sitne kockice. To će biti nadev vaše ukusne šarplaninske pljeskavice.

Uzmite jednu porciju začinjenog mlevenog mesa, malo veću količinu koja može da stane u zatvorenu šaku.

Namažite ruke uljem i stavite na dasku lli sloj streč folije i spljeskajte na tanku pljeskavicu. Preko rasporedite kačkavalj i slaninu i odozgo pokrijte drugim slojem na isti način oblikovano mleveno meso.

Lepo učvrstite ivice da ne izlazi nadev.

Po ovoj metodi oblikujte i preostale pljeskavice dok ne potrošite sastojke.

Pecite na jakoj vatri sa obe strane, ne previše, da ne zagore. Najbolje da pečete na roštilju sa ćumurom, ali možete i na električnom, iako postoji razlika u ukusu.

Servirajte pljeskavice sa kačkavaljem i svežom salatom ili krompirićima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: