Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pržene špagete od pirinča sa svinjetinom i povrćem

Pržene špagete od pirinča sa svinjetinom i povrćem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Pržene špagete od pirinča sa svinjetinom i povrćem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
15/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Neće biti gotove za 15 minuta, ali ćete videti da zaslužuju svaki trenutak proveden u njihovoj pripremi"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 300 g
  • soja sos - 3 kašike
  • kukuruzni skrob - 2 kašičice
  • beli luk - 2 čena
  • mladi luk - 2 komada
  • pirinčane špagete - 1 pakovanje (nudle) (250 g)
  • voda - 800 ml
  • pileći bujon - 150 ml
  • vorčester sos - 2 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • crni luk - 1 glavica
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • voda - 4 kašike
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu, papriku i luk očistite i isecite na tanke trake. Isecite svinjetinu na tanke trake. Stavite svinjetinu u posudu i dodajte soja sos i kukuruzni skrob. Dobro promešajte i ostavite da se marinira oko 30 minuta.

Očistite beli luk i mladi luk. Beli luk isecite sitno, a zeleni luk na male komade.

Nudle skuvajte u vodi prema uputstvima proizvođača i ocedite.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj do jakoj vatri. Pržite marinirane svinjske trakice oko 15 minuta uz povremeno mešanje. Izvadite svinjetinu iz šerpe i sipajte tanko isečeno povrće. Pržite oko 10 minuta uz povremeno mešanje.

Dodajte sitno seckani beli luk. Začinite sa malo šećera, Vorčesteršire sosom i pilećim bujonom. Dodajte rastvorenu 1 kašiku kukuruznog skroba u 4 kašike vode i promešajte.

Dodajte svinjske trake i rezance i dobro izmešajte.

Kuvajte uz mešanje da se proizvodi dobro promešaju oko 10 minuta.

Pržene pirinčane špagete sa svinjetinom i povrćem poslužite vruće, posipajući sve seckanim mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: