Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa mlevenim mesom, krompirom i mocarelom

Zapečeno jelo sa mlevenim mesom, krompirom i mocarelom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Zapečeno jelo sa mlevenim mesom, krompirom i mocarelom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Možemo da jedemo zapečeno jelo svakog dana - posebno ako je napravljeno po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • krompir - 6 - 7 komada
  • sveže mleko - 1 šoljica
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • crveno vino - 2/3 šoljice
  • masalc - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 mala zelena + 1 mala crvena
  • senf - 1 supena kašika
  • kukuruz - 2/3 šoljice, iz konzerve
  • grašak - 2/3 šoljice, iz konzerve
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 5 supenih kašika
  • origano - 1/2 supene kašike, suv
  • mocarela - za posipanje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvajte krompir, oljuštite i izrendajte.

Iz nekoliko puta dodajte u njih sveže mleko, mekani maslac i posolite ako je potrebno.

Promešajte smesu dok ne dobijete lepo pire od krompira.

Oljuštite i isecite luk, dinstajte u ugrejanoj masnoći. Dodajte u njega šargarepu isečenu na kockoce i papriku, pasirani beli luk takođe. Čim povrće omekša, dodajte mleveno meso.

Mešajte dok mleveno meso ne pobeli i dok se ne izmrvi. Rastvorit u malo vode paradajz pire i dodajte u smesu.

Promešajte i začinite suvim origanom, sveže samlevenim biberom i solju. Sipajte malu količinu crvenog vina - dobićete još bolji ukus zapečenog jela.

Na kraju, pre nego što mleveno meso bude gotovo, dodajte grašak i kukuruz. Nakon 2-3 minuta prebacite u pleh.

Odozgo rasporedite krompir pire. Izrendajte mocarelu odozgo.

Ugrejte rernu i pecite ukusno zapečeno jelo oko 45 minuta ili dok ne dobije lepu boju.

Zapečeno jelo sa mlevenim mesom, krompirom i mocarelom je odlično!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: