Način pripreme
Prvo skuvajte krompir, oljuštite i izrendajte.
Iz nekoliko puta dodajte u njih sveže mleko, mekani maslac i posolite ako je potrebno.
Promešajte smesu dok ne dobijete lepo pire od krompira.
Oljuštite i isecite luk, dinstajte u ugrejanoj masnoći. Dodajte u njega šargarepu isečenu na kockoce i papriku, pasirani beli luk takođe. Čim povrće omekša, dodajte mleveno meso.
Mešajte dok mleveno meso ne pobeli i dok se ne izmrvi. Rastvorit u malo vode paradajz pire i dodajte u smesu.
Promešajte i začinite suvim origanom, sveže samlevenim biberom i solju. Sipajte malu količinu crvenog vina - dobićete još bolji ukus zapečenog jela.
Na kraju, pre nego što mleveno meso bude gotovo, dodajte grašak i kukuruz. Nakon 2-3 minuta prebacite u pleh.
Odozgo rasporedite krompir pire. Izrendajte mocarelu odozgo.
Ugrejte rernu i pecite ukusno zapečeno jelo oko 45 minuta ili dok ne dobije lepu boju.
Zapečeno jelo sa mlevenim mesom, krompirom i mocarelom je odlično!