Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Domaće marinirane girice

Domaće marinirane girice

ZoriZori
Guru
8932865k
Domaće marinirane girice
Fotografije: Zori
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ako vam se jede nešto interesantno kao predjelo, probajte ove domaće marinirane girice bez ikakve termičke obrade"

Potrebni sastojci

  • girice - 1 kg, prethodno očišćene
  • za marinadu
  • voda - 2 litra
  • morska so - 300 g
  • vinsko sirće - 300 ml
  • lovorovi listovi - 3 - 4 komada
  • biber - 20 zrnca
  • piment - 10 zrnca
  • ulje - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Od vode, sirćeta, lovorovih listova, bibera, soli i zrna bibera i pimenta se sprema marinada za ribu.

Očišćene girice se operu i natope u marinadi 24-48 sati.

Ribice se ocede od marinade i ređaju se čvrsto u teglicu repovima na gore, a za to vreme se tegla drži u horizontalnom položaju.

Između ribica možete da stavite nekoliko zrna bibera, pimenta i lovorov list.

Na kraju se do vrha sipa preprženo (sa koricom hleba) ulje, pri čemu je važno da nema vazduha u teglicama. Zatvaraju se poklopcima i stavljaju u frižider.

Tako spremljene domaće marinirane girice se čuvaju do mesec dana.

Mogu da se serviraju kao predjelo ili meze, garnirane sa crvenim lukom ili u društvu sveže salate.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: