Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Tartalete od malina

Tartalete od malina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77816k943
Tartalete od malina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
17/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
6
"Ako servirate ove osvežavajuće tartalete od malina učinićete dan još lepšim i slađim"

Potrebni sastojci

  • testo
  • brašno - 150 g
  • kravlji maslac - 75 g, hladno
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika, hladno
  • šećer u prahu - 35 g
  • so - 1 prstohvat
  • nadev
  • maline - 150 g, sveže
  • šećer - 70 g
  • kora od limete - od 1/2 limete, samo zeleni deo
  • pavlaka - 100 ml, 35 %
  • krem sir - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • skrob - 1 supena kašika, ravna
  • želatin - 2 lista, oko 2.4 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo za tartalete od malina pomešajte brašno sa šećerom u prahu i prstohvatom soli. Isecite maslac na komade i utrljajte prstima dok se ne stvore mrvice.

Dodajte žumance i kašiku mleka i mesite dok ne dobijete glatko testo sa maslacem.

Testom pokrijte 6 kalupa za tartalete, standardna (prečnika 10 cm), tako da se zalepi dobro po dnu i ivicama kalupa.

Možete to uraditi tako ili razviti oklagijom 6 jednakih loptica na krugove većeg prečnika nego kalup i razvlačiti i pritiskati testo direktno u kalupe.

Nakon što završite, izbušite viljuškom kore i stavite u friždier na 20 minuta.

Pecite na 180 stepeni 15 minuta dok kore ne porumene i ne budu gotove.

Uprskos tome što ste ih izbušili viljuškom, ponovo postoji opasnost da se testo podigne u sredini, zato pazite i ako to vidite, probušite u sredini i pašće.

Gotove kore za tartalete ostavite da se ohlade i počnite sa nadevom.

Stavite šećer u blender da se samelje sa korom limete - tako će citrus pustit bolje miris.

Dodajte krem sir, pavlaku, skrob i jaja i lepo promešajte. Na kraju stavite 5-6 velikh malina, izgnječenih. Po želji možete procediti da se odvoje semenke.

Stavite dobijenu smesu na tihu vatru ili paru i kuvajte 5 minuta.

Hidrirajte listove želatina u hladnoj vodi, ocedite i stavite u krem, dobro promešajte. Pre toga se uverite da temepratura ne prelazi 80 stepeni.

Ostavite krem da se ohladi i napunite voćne tartalete.

Odozgo poređajte sveže maline i servirjate ili ostavite da se ohladi 2-3 sata.

Ukoliko su maline koje koristite kiseline, možete ih posuti šećerom u prahu ili slatko od malina da koristite.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: