Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Klasična janija sa teletinom i krompirom

Klasična janija sa teletinom i krompirom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Klasična janija sa teletinom i krompirom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Jedan klasičan recept za janiju sa teletinom i krompirom"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica, crni
  • paradajz - 300 g, mleveni, iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 100 ml, suncokretovo
  • skrob - 1 kašika
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na velike zalogaje. Stavite ga u šerpu sa hladnom vodom i kada provri, rešetkastom kašikom pokupite penu. Posolite.

Skuvajte meso dok ne bude gotovo, nakon toga ga izvadite i procedite bujon.

U šerpu stavite na sitno isečen luk i sipajte ulje.

Zapržite 5 minuta, dodajte alevu papriku i odmah dodajte meso.

Promešajte sastojke, sipajte bujon i kada provri, dodajte na krupno isečen krompir i šargarepe.

Kada krompir omekša, sipajte paradajz. Kuvajte dok sastojci ne budu gotovi.

Pre nego što sklonite jelo sa ringle sipajte skrob rastvoren sa malo bujona da se sos zgusne.

Pospite teletinu sa krompirom izdašno sitno isečenim peršunom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: