Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Janija sa piletinom, krompirom i boranijom

Janija sa piletinom, krompirom i boranijom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Janija sa piletinom, krompirom i boranijom
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
22/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Neka vam apetit bude odličan sa ovom janijom sa piletinom i krompirom"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 60 ml
  • pileće meso - 500 g, od donjeg bataka
  • krompir - 600 g
  • žuta boranija - 200 g, blanširana
  • paradajz pasta - 3 supene kašike
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Propržila sam luk na 5-6 minuta, beli luk i šargarepu iseckanu na polumesece sa uljem.

Dodala sam oguljeni i opran krompir, isecčen na komade otprilike 3 cm.

Prethodno potopljeno pileće meso od bataka sam očistila od kostiju i stavila sam u šerpu.

Ostavila sam na nekoliko minuta da se dinsta i dodala sam boraniju.

Aromatičnu janiju sam začinila solju, crnim biberom, alevom paprikom, čubrom, dosula sam toplu vodu, paradajz pire i ostavila sam da malo vri dok se proizvodi kuvaju.

U posudu sam stavila jednu supenu kašiku brašna, rastvorila sam mlakom vodom da se dobije glatka kaša, zahvatila sam od jela sa krompirom da se temperira smesa i vratila sam nazad.

Obilno sam začinila peršunom janiju sa piletinom, krompirom i boranijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: