Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa spanaćem i sitnim sirom

Kiš sa spanaćem i sitnim sirom

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Kiš sa spanaćem i sitnim sirom
Fotografije: TanyaGyurova
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Za predjelo ili glavno jelo, vi birate kako ćete jesti ovaj ukusan slani kiš sa sitnim sirom i spanaćem"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • integralno brašno - 250 g
  • maslac - 125 g
  • jaje - 1 komad
  • voda - 4 kašike, hladna
  • so - 2 prstohvata
  • Za nadev
  • spanać - 500 g
  • sitan sir - 4 kašike
  • krem sir - oko 100 g (1/2 male kutije)
  • pavlaka - oko 50 g, za kuvanje
  • jaje - 1 komad
  • pesto - 3 - 4 kašičice, od sušenog paradajza
  • mladi luk - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremite testo za kiš, mešajući brašno, maslac (hladan i isečen na male kocke), jaje, so i vodu.

Zamesite ga dobro i ostavite u frižideru u pokrivenoj posudi, da ne upije mirise.

Dinstajte spanać i mladi luk u tiganju sa malo vode i masnoće (malsinovo ulje, maslac po vašem ukusu).

Dodajte pavlaku, krem sir i sitan sir i dobro promešajte.

Dodajte pesto od sušenog paradajza (može i sa sušenim paradajzom isečenim na sitno).

Posolite ako je neophodno i sklonite s vatre.

Kada se ohladi, dodajte jaje i dobro promešajte.

Razvijte testo u posudu za pitu odgovarajuće veličine, praveći malu ivicu po krajevima.

Rasporedite nadev preko testa i stavite da se peče na 200 stepeni oko 30-40 minuta dok ne postane zlatasto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: