Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa spanaćem i sitnim sirom

Lazanja sa spanaćem i sitnim sirom

Lazanja sa spanaćem i sitnim sirom
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Uvek smo spremni za špagete i lazanje, posebno domaće sa spanaćem i sitnim sirom"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g svežeg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • jaja - 1 komad
  • sitni sir - 1 1/2 šoljica
  • so
  • biber
  • Za Bešamel
  • brašno - 2 kašike
  • kravlji maslac - 1 grudva
  • sveže mleko - do 900 ml
  • muškatni oraščić
  • Još
  • kore za lazanju - 1 pakovanje.
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Spanaću uklonite drškei sitno ga iseckajte. U tiganju propržite luk i beli luk.

Dodajte spanać i sačekajte da smanji zapreminu. Isključite i dodajte začine, jaje i sitni sir. Promešati i ostaviti na stranu.

Napravite bešamel tako što ćete propržiti brašno na rastopljenom maslacu.

Razblažite svežim mlekom i dodajte začine. Sačekajte da se zgusne do željene gustine i isključite.

U odgovarajuću tepsiju na dno stavite malo bešamel sosa.

Pokrijte korom i ravnomerno rasporedite malo mešavine od spanaća.

Ponovo dodati bešamel i koru...tako sve dok se ne potroše količine i završi sočna lazanja.

Završite sa korama i preostalim bešamelom prelijte lazanju sa spanaćem.

Pospite kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lazanja sa spanaćem i sitnim sirom ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: