Način pripreme
Brašno prosevamo u veliku posudu. Maslac rastapamo i dodajemo u brašno. Razbijemo dva jajeta. Dodajemo vodu i prstohvat soli i zamesimo testo sa maslacem.
Kad testo bude gotovo, stavljamo u frižider.
Luk očistimo i sitno iseckamo. U tiganju ugrevamo ulje i luk propržimo sa prstohvatom šećera. Sklanjamo koštice. Masline sečemo na trakice i koštice odvajamo.
Viršle sečemo na kockice. U proprženi luk dodajemo sitan sir i sir izmrvimo. Dodajemo masline i viršle. Začinimo biberom i solju ako je potrebno, zavisi koliko su slani sitan sir i sir.
Bugarski luk ide uz mlečne proizvode i po želji se može dodati. Razbijemo preostala 3 jajeta. Smesu promešamo. Pripremamo kalup za kiš, namazan.
Testo vadimo iz frižidera i razučemo u posudi. Razbuvučemo po kalupu, treba da ima malo ivice sa strane, izbušimo viljuškom da se ne naduva.
Sipamo smesu sa sitnim sirom. Rasporedimo ravnomerno. Pecite ukusan kiš dok ne bude gotov u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni.
Kiš sa sitnim sirom i maslinama mogu da jedem za doručak, ručak i večeru.