Način pripreme
Neverovatno ukusne i brze prlenke bez kvasca.
Želite da eksperimentišete sa novim stvarima? Veoma su ukusne. Ako imate više osoba za stolom, odmah pripremite duplu dozu, kao što je u receptu. Za manju količinu, jednostavno podelite namirnice na pola.
Promešajte sodu i kiselo mleko i dodajte ih u brašno, koje ste prosejali sa solju.
Umesite testo i ostavite ga da odmori desetak minuta.
Podelite testo za prlenke na 10 loptica i razvaljajte prlenke.
Premažite sa malo maslaca, stavite sir i umotajte. Ponovo razvaljajte pažljivo u oblik prlenke.
Možete da dodate na bakine prlenke i šarenu so, ako volite.
Pecite u tiganju sa teflonksim premazom bez masnoće sa obe strane dok ne budu gotove.
Kada su gotove, brze prlenke bez kvasca ponovo premažite sa malo maslaca da omekšaju.
Prijatno.