Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Mlečni krem sa jagodama, nanom i viskijem

Mlečni krem sa jagodama, nanom i viskijem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Mlečni krem sa jagodama, nanom i viskijem
Fotografije: Kulinarna mreja
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Takva svežina se krije u ovom kremu sa jagodama, da nema šanse da ga ne probate"

Potrebni sastojci

  • jagode - 400 g
  • šećer - 100 g
  • nana - 10 svežih listova
  • viski - 50 ml
  • ekstrakt vanile - 1 kašika
  • želatin - 5 g
  • voda - 50 ml hladna
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 200 g
  • kukuruzni skrob - 50 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • ekstrakt vanile - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene, oprane i narezane jagode stavite u šerpu sa 100 g šećera i 10 listova sveže nane. Kuvajte 10 minuta uz povremeno mešanje.

Dodajte 50 ml viskija, 1 kašiku ekstrakta vanile i kuvajte još 3-4 minuta. Sklonite sa vatre i procedite. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.

Za krem:

U posudu sipajte 400 ml svežeg mleka sa 200 g šećera. Kad proključa, dodajte u tankom mlazu 50 g kukuruznog skroba, prethodno rastvorenog u 100 ml svežeg mleka.

Kuvajte i neprestano mešajte dok se mlečni krem ne zgusne. Dodajte 50 g maslaca i 2 kašike ekstrakta vanile i mešajte dok ga krem ne upije.

Krem rasporedite u čaše ili posude.

U posudu stavite 5 g želatina sa 50 ml hladne vode i sačekajte da nabubri. Za to vreme procedite jagode tako da nema semena.

Rastvorite želatin na pari i dodajte ga u pire od jagoda. Dobro izmešajte i rasporedite u čaše ili posude.

Ostavite mlečni krem sa jagodama, nanom i viskijem u frižideru sat-dva dok se gornji sloj ne stvrdne.

Poslužite sa listovima jagode i mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: