Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Domaći humus sa sušenim paradajzom

Domaći humus sa sušenim paradajzom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Domaći humus sa sušenim paradajzom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
3
"Korisno i ukusno - humus sa sušenim paradajzom. Pogledajte kako da ga pripremite"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 300 g kuvana (oko 150 g sirove)
  • tahini od susama - 2 kašike
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • dimljena aleva paprika
  • beli luk - 2 čena
  • sušeni paradajz - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sve namirnice za humus stavite u blender i dodajte 1 šoljicu vode u kojoj ste kuvali leblebiju ili tečnos iz konzerve, ako koristite već gotovu leblebiju.

Sameljite dok ne dobijete homogenu smesu.

Razume se, uvek možete da koristite začine prema vašem ukus ili da dodate sušeni paradajz, iseckan na sitno u smesu za blendiranje.

Humus sa sušenim paradajzom može da odstoji nekoliko dana u frižideru i sve je ukusniji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: