Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa sušenim čeri paradajzom i čubrom

Humus sa sušenim čeri paradajzom i čubrom

Humus sa sušenim čeri paradajzom i čubrom
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Ako vam se klasični humus čini pomalo bezličan, probajte ovaj - bogatog je ukusa i sa aromom čubra"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 240 g, iz konzerve
  • tahini od susama - 1 kašika
  • sušeni čeri paradajz - 7 - 8 komada
  • čubar - 2 - 3 prstohvata
  • maslinovo ulje - 1 kašika, od čeri paradajza
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • biber
  • voda - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite leblebiju, tahini od susama, sušeni paradjz, maslinovo ulje, čubar, kurkumu, so, biber i vodu u blender i sve izmiksajte dok ne dobijete glatku smesu.

Ako je blendiranje teško, dodajte još malo vode.

Začinite dodatno sa još malo soli, ako ima potrebe.

Ukrasite humus sa malo čubra, sušenim čeri paradajzom i malo maslinovog ulja.

Poslužite humus sa isečenim svežim povrćem i krekerima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: