Način pripreme
Lično pripremam bademovo brašno za ove ukusne palačinke, u tu svrhu ispečem i ohladim pola količine badema, a zatim ih sameljem u fino brašno. Ovo garantuje da će palačinke biti mnogo ukusnije.
Oljuštite banane i izmerite ih - treba vam 200 grama.
Izgnječite ih dobro dok ne postane glatka smesa, a zatim dodajte umućena jaja sa prstohvatom soli i šećera. Dodajte bademovo brašno i malo bademovog mleka.
Mešajte dok ne dobijete glatku smesu za palačinke. Ostavite 5-10 minuta, jer će se još više zgusnuti.
Zagrejte tiganj sa teflonskim premazom i podmažite ga uljem. Dobro je da je vatra umerena - od 9 stepeni, uključite 4. ili 5.
Pomoću male kutlače vadite smesu i sipajte je u tiganj u krug. Završite izgled palačinke kutlačom, lagano pritiskajući. Napravite male palačinke da biste ih lakše okretali.
Okrenite ovu vrstu američke palačinke da se peče na drugoj strani, a zatim je izvadite na tanjir i namažite gijem. Nastavite dok se količina smese ne potroši.
Palačinke od banane bez glutena poslužite sa džemom po vašem izboru