Korneti sa slatkim kremom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
01/06/2017
"Da li neko zna zašto ovi korneti sa slatkim kremom nazivaju nežnim ubicom dijeta "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije75
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 648
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - pola šolje
  • šećer - 1 šolja i četvrtina
  • soda - 1 kašičica
  • vanila - 4 komada
  • brašno - 500 g
  • za krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • skrob - 1 paket
  • šećer - 1 i po šolja (ili po ukusu)
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja promešamo zajedno sa šećerom, uljem u tankom mlazu, vanilom, u kiselo mleko dodamo sodu.

Nakon što se soda aktivira, dodajemo je u jaja i promešamo. U delovima i po malo dodajemo brašno i zamesimo meko testo, koje može da se razvije. Ostavljamo da odostoji 15 minuta.

Podelimo na 2-3 lopte i svaku loptu razvijamo u tanku koru oko 2 mm. Isecam na trake široke oko 2, 5-3 cm i počinjemo da uvijamo oko kalupa u obliku kupe, tako što počinjemo od zaoštrenog dela ka širem.

Traka treba da se zatvori, tako da nakon pečenja, kada je napunimo kremom, da ne iscuri. Tako se uvijaju svi korneti i peku se dok blago ne porumene. Gotove kornete poređamo u posudu i punimo kremom po izboru.

Za moj krem stavila sam mleko na ringlu s 1 šoljom šećera. U drugoj posudi rastvaram skrob sa malo mleka i 1 kašikom šećera. Kuvam na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ako je neophodno dodajem i preostali šećer.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar