Način pripreme
Jaja promešamo zajedno sa šećerom, uljem u tankom mlazu, vanilom, u kiselo mleko dodamo sodu.
Nakon što se soda aktivira, dodajemo je u jaja i promešamo. U delovima i po malo dodajemo brašno i zamesimo meko testo, koje može da se razvije. Ostavljamo da odostoji 15 minuta.
Podelimo na 2-3 lopte i svaku loptu razvijamo u tanku koru oko 2 mm. Isecam na trake široke oko 2, 5-3 cm i počinjemo da uvijamo oko kalupa u obliku kupe, tako što počinjemo od zaoštrenog dela ka širem.
Traka treba da se zatvori, tako da nakon pečenja, kada je napunimo kremom, da ne iscuri. Tako se uvijaju svi korneti i peku se dok blago ne porumene. Gotove kornete poređamo u posudu i punimo kremom po izboru.
Za moj krem stavila sam mleko na ringlu s 1 šoljom šećera. U drugoj posudi rastvaram skrob sa malo mleka i 1 kašikom šećera. Kuvam na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ako je neophodno dodajem i preostali šećer.