Način pripreme
U posudu prosejemo brašno, šećer u prahu i kakao u prahu. Dodajemo istopljeni kravlji maslac, jaje, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Pomešamo sve sastojke i umesimo testo za naše ukusne keksiće. Uvijamo ga u streč foliju i ostavljamo u frižideru na sat vremena da se stegne. Nakon toga pravimo loptice, svaka po 35 g.
Uzimamo presu za luk, stavljamo deo loptice i pritišćemo na papir za pečenje. Stavljamo drugi deo loptice, pritiskamo i na taj način trakice formiraju gnezdo. Od svake loptice pravimo gomilicu.
Čep od flaše maksimalno pritišćemo u sredinu, tako da se dobije gnezdo. Sklanjamo čep.
Pečemo praznične kolačiće u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C 15 minuta. Ostavljamo da se ohlade.
U kesu (fišek) stavljamo tečnu čokoladu i punimo gnezda.
Dekorišemo Uskršnja keksiće gnezda bombonama, čokoladim jajima, čokoladnim mrvicama i onim što nam se dopada.