Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem od celih jagoda sa bagremovim medom

Džem od celih jagoda sa bagremovim medom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Džem od celih jagoda sa bagremovim medom
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Palačinke, uštipci, krofnice, ili prosto kriška hleba sa maslacem biće savršeni sa ovim džemom"

Potrebni sastojci

  • jagode - 1 kg
  • bagremov med - 400 g
  • aroma vanile - 1/2 k.k.
  • želatin - 1 kom.
  • voda - 30 ml
  • limun - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Jagode očistiti od peteljki i dobro oprati. Staviti u šerpu i preliti bagremovim medom. Limun iscediti i sok od limuna nasuti u šerpu.

Staviti na laganu vatru da pusti vodu i tako kuvati dvadesetak minuta. Skidati sa jagoda penu koji nastaje vrenjem.

Želatin staviti u jednu posudu sa navedenom količinom vode i ostaviti da nabubri desetak minuta.

Dodati aromu vanile i nabubrio želatin kuvati još koji minut, pa skinuti sa vatre i nasuti u teglu, zatvoriti i okrenuti naopako. Džem od jagoda ostaviti preko noći da odstoji tako.

Džem od celih jagoda sa bagremovim medom čuvati na hladnom i tamnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: