Način pripreme
Priprema se kalup za tortu tako što se obloži papirom za pečenje i naulji se.
Maslac se istopi sa uljem u šerpi.
Dodaju se kakao u prahu, šećer i pivo Gines. Izmeša se. Skida se sa vatre i smesa se ostavlja sa strane.
Muti se kisela pavlaka sa jajima. Dodaje se vanila. Ova smesa se dodaje u smesu od maslaca. Dodaje se brašno i soda bikarbona. Meša se.
Gotovo testo za kolač se sipa u kalup za tortu. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 45 minuta.
Ostavlja se da se u potpunosti ohladi u kalupu, s obzirom na to da je torta dosta vlažna, može i na noć. Kada torta bude hladna, vadi se iz kalupa za pečenje i pokriva se kremom.
Za taj cilj priprema se krem.
Istopi se bela čokolada sa malim delom maslaca u mikrotalasnoj i ostavlja se da se blago ohladi.
Ostali omekli maslac se muti sa šećerom u prahu i krem sirom. U ovu smesu se dodaje bela čokolada.
Muti se tečna pavlaka sa pudingom bez kuvanja. Sve se objedinjava u zajedničku smesu i izmeša se. Slobodno se nanosi na koru.
Čokoladna torta Gines se ukrašava po želji. Ponovo ćemo je spremiti!
Kada je kora hladna, vadi se iz kalupa za pečenje i pokriva se glazurom od maslaca, pavlake, krem sira i bele čokolade.
Torta može da se čuva kada bude u potpunosti ohlađena, u zatvorenoj posudi nekoliko dana što znači da može da se napravi unapred, ukoliko je potrebno.