Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Moj neodoljivi čizkejk sa borovnicama

Moj neodoljivi čizkejk sa borovnicama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Moj neodoljivi čizkejk sa borovnicama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
10
"Čim čujemo da se na stolu nalazi čizkejk sa borovnicama, odmah dolazimo da pojedemo barem dva parčeta."

Potrebni sastojci

  • slatko od borovnica
  • keks - 350 g, Petit Beurre, obični
  • slatka pavlaka - 60 ml + 3 supene kašike
  • bela čokolada - 200 g
  • kravlji maslac - 200 g
  • krem sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • limun - 1 komad, kora
  • šećer u prahu - 30 g
  • vanila - 1 komad
  • želatin - 8 g
  • borovnice - sveže, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se usitni i samelje u blenderu, izmešaju se sa kravljim maslacem i dodaju se 3 supene kašike pavlake.

Uzima se pokretni prsten za tortu od 24 cm i stavlja se na poslužavnik. Unutra se stavlja acetatni papir. Keks se sipa u prsten i dobro se utisne po dnu i po zidovima.

Želatin se rastvori u 50 ml hladne vode. U kaserolu se sipa drugih 60 ml pavlake zajedno sa belom čokoladom i istopi se na ringli. Izmeša se i ostavlja se da se ohladi.

Pomešaju se šećer u prahu, kisela pavlaka i krem sir i dobro se izmešaju. U ovu smesu se sipa i čokoladna smesa.

Umuti se 150 g kisele pavlake i sipa se u smesu za čizkejk od borovnica. Istopi se želatin na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj za nekoliko sekundi.

U njega se dodaje kora limuna i vanila. Prelazi se na sastavljanje sjajnog čizkejka.

Na koru od keksa se sipa 1/3 smese sa želatinom, posle malo slatkog od borovnica, posle 1/3 krema, ponovo slatko i ostali krem.

Čizkejk bez pečenja se stavlja u frižider da se stegne

Čim bude gotov, vadim moj neodoljivi čizkejk sa borovnicama iz kalupa i ukrašavam ga svežim borovnicama i kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: