Način pripreme
Keks se usitni i samelje u blenderu, izmešaju se sa kravljim maslacem i dodaju se 3 supene kašike pavlake.
Uzima se pokretni prsten za tortu od 24 cm i stavlja se na poslužavnik. Unutra se stavlja acetatni papir. Keks se sipa u prsten i dobro se utisne po dnu i po zidovima.
Želatin se rastvori u 50 ml hladne vode. U kaserolu se sipa drugih 60 ml pavlake zajedno sa belom čokoladom i istopi se na ringli. Izmeša se i ostavlja se da se ohladi.
Pomešaju se šećer u prahu, kisela pavlaka i krem sir i dobro se izmešaju. U ovu smesu se sipa i čokoladna smesa.
Umuti se 150 g kisele pavlake i sipa se u smesu za čizkejk od borovnica. Istopi se želatin na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj za nekoliko sekundi.
U njega se dodaje kora limuna i vanila. Prelazi se na sastavljanje sjajnog čizkejka.
Na koru od keksa se sipa 1/3 smese sa želatinom, posle malo slatkog od borovnica, posle 1/3 krema, ponovo slatko i ostali krem.
Čizkejk bez pečenja se stavlja u frižider da se stegne
Čim bude gotov, vadim moj neodoljivi čizkejk sa borovnicama iz kalupa i ukrašavam ga svežim borovnicama i kriškama limuna.