Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Moj voćni tart sa borovnicama i jagodama

Moj voćni tart sa borovnicama i jagodama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k212
Moj voćni tart sa borovnicama i jagodama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
14/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Počastite sebe i svoje bližnje jednim raskošnim tartom sa šumskim voćem"

Potrebni sastojci

  • za koru od maslaca
  • brašno - 150 g
  • ovsene pahuljice - 30 g
  • maslac - 100 g
  • šećer - 60 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • krem
  • maskarpone sir - 250 g
  • šećer u prahu - 80 g
  • krem sir - 125 g
  • jaja - 2 komada
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • vanila - 1 komad
  • čija - 2 supene kašike
  • limun - kora 1/2 citrusa
  • borovnice - 200 g, sveže + za dekoraciju
  • jagode - 200 g, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i u njega dodajte suve sastojke - šećer, prašak za pecivo, vanilu i prstohvat soli.

U njih dodajte maslac iseckan na kockice koji treba da bude dobro ohlađen.

Pomešajte ih prstim tako što trljate dok se ne formiraju mrvice maslaca.

Nakon toga dodajte ovsene pahuljice i jedno jaje, unapred umućeno.

Od nabrojanih sastojaka umesite testo sa maslacem, uvijte ga u streč foliju i stavite u frižider na pola sata.

Ohlađeno testo razvijte u okrugli kalup za tart sa prečnikom malo većim od tepsije koju ćete koristiti. Možete da stavite testo za tart direktno u kalup za pečenje i prstima da ga oblikujete. Izaberite varijantu koja vam je lakša.

Viljuškom izbockajte osnovnu i vratite u frižider na još 15-20 minuta.

Za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni.

Stavite koru od maslaca u vruću rernu da se peče 20 minuta.

Odmah pređite na pripremu krema za tart sa borovnicama.

U posudi pomešajte maskarpone, krem sir i šećer u prahu. Mešajte dok ne postane homogeno. Zatim dodajte jaja jedno za drugim, mešajući nakon dodavanja svakog.

Na fino rende izrendajte koru polovine limuna.

Dodajte je u smesu zajedno sa vanilom i čijom. Mešajte koliko je potrebno da se pomešaju sastojci.

Izvadite koru iz rerne, zalijte je kremom i pospite borovnicama tako što ih blago pritišćete u smesu i vratite u rernu na još 25 minuta.

Zatim izvadite iz rerne gotov tart i ostvite da se u potpunosti ohladi pre nego što ga dekorišete svežim jagodama i borovnicama.

Pre serviranja stavite voćni tart u frižider na barem 2-3 sata i nakon toga uživajte u njemu.

Moj voćni tart sa borovnicama i jagodama je prosto neodoljiv!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.7
52
41
30
20
10
Oceni: