Način pripreme
Umutite slatku pavlaku dok ne postane gust krem. Dodajte kiselu pavlaku i ponovo mutite dok sve ne postane homogena smesa.
Rastvorite želatin kako je naznačeno na pakovanju. Nakon što želatin nabubri, zagrejte ga kratko u mikrotalasnoj pećnici, ali pazite da ne proključa.
Sipajte želatin u smesu pavlaka, dodajte tečnu belu čokoladu i mešajte dok ne postane glatko.
Oljuštite dinju i isecite je na sitne komade. Dodajte je u smesu, ostavljajući deo za ukras.
Obložite duboku posudu prozirnom folijom. Sipajte deo krema u nju.
Potopite polovinu piškota u toplu instant kafu. Složite ih preko krema. Ponovo sipajte krem preko piškota.
Ponovite posptupak sa ostalim piškotama. Sipajte poslednji deo krema. Sve poravnajte i pritisnite.
Ostavite posudu u frižideru na oko 3-4 sata. Pažljivo okrenite posudu na tenjir i uklonite foliju. Ukrasite komadima dinje.
Krem kupolu sa belom čokoladom i dinjom isecite na komade.
Poslužite uz odgovarajući napitak - na primer uz kafu.
Prijatno!